Youmag.gr
Η τελευταία μέρα ενός Αστυνομικού λαγωνικού Κ9, η δύναμη να πεις αντίο. Η τελευταία μέρα ενός Αστυνομικού λαγωνικού Κ9, η δύναμη να πεις αντίο.
Λίγο πριν από μια δεκαετία, η πόλη του Γιάρμουθ, στις ΗΠΑ, διόρισε για πρώτη φορά σκυλί στο Αστυνομικό τμήμα. Ο Γερμανικός Ποιμενικός, που ονομάζεται... Η τελευταία μέρα ενός Αστυνομικού λαγωνικού Κ9, η δύναμη να πεις αντίο.

Λίγο πριν από μια δεκαετία, η πόλη του Γιάρμουθ, στις ΗΠΑ, διόρισε για πρώτη φορά σκυλί στο Αστυνομικό τμήμα. Ο Γερμανικός Ποιμενικός, που ονομάζεται Σουλτάν, πρόσφερε τις υπηρεσίες του για εννέα χρόνια πριν τη συνταξιοδότησή του το 2012.

Δουλεύοντας μαζί με αξιωματικούς από διάφορες επαρχίες στο νότιο Μέιν, ο Σουλτάνος βοήθησε στην περάτωση πολλών υποθέσεων, κυνήγησε κακοποιούς και έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στη δουλειά κάθε μέρα. Ήταν λίγο πολύ ένας υπερήρωας.
Αλλά ο συνοδός του αστυνομικός Michael Vogel, πήρε μια νέα θέση στη Φλόριντα και τότε το Τμήμα αποφάσισε να αποσύρει τον 10 ετών Σουλτάνο. Τον πήρε, όμως ως κατοικίδιο ζώο ο Officer Shane Stephenson. Δυστυχώς, μετά από μόλις λίγα χρόνια που απολάμβανε τη συνταξιοδότηση του, η υγεία Σουλτάνου ξαφνικά άρχισε να επιδεινώνεται προς το χειρότερο σχετικά γρήγορα.

desktop-1424798543

Ξεκίνησε με αρθρίτιδα και κλιμακώθηκε γρήγορα όταν ο Σουλτάνος υπέστει μια σειρά από εγκεφαλικά επεισόδια. Υπήρχαν μέρες που δεν μπορούσε καν να σηκώσει το κεφάλι του για να πάρει τροφή και νερό.
Ο Stephenson ήξερε ότι έπρεπε να πάρει τη δύσκολη απόφαση να πει αντίο στον φίλο του, αλλά ήθελε να βεβαιωθεί ότι είχε ένα άξιο αποχαιρετιστήριο όπως ένας αξιωματικός.
Δεκάδες Αστυνομικοί από την γύρω περιοχή πήγαν στο Γιάρμουθ για την τελευταία ημέρα του Σουλτάνου και για να τιμήσουν τον σύντροφος τους.

desktop-1424798545

Ο Σουλτάνος ήταν πάρα πολύ αδύναμος για να περπατήσει και ο Stephenson τον πήρε στα χέρια για τον οδηγήσει στο Κτηνιατρικό Κέντρο, ενώ οι αξιωματικοί του έδωσαν ένα τελευταίο χαιρετισμό.
Η επίσημη σελίδα του αστυνομικού τμήματος στο Facebook άλλαξε την φωτογραφία προφίλ σε μια φωτογραφία με τον Σουλτάνο και εξέφρασε τη βαθιά θλίψη για την απώλεια ενός τόσο σημαντικού μέλους της ομάδας.

Αυτό το βίντεο που ακολουθεί είναι από την τελευταία ημέρα του Σουλτάνου, που ακόμα έχει λαμπερά μάτια και είναι γενναίος όσο ποτέ. Είναι μία πολύ συγκινητική στιγμή. Ο Stephenson ανέφερε ότι ήταν ιδιαίτερα προστατευτικός με τα μέλη της οικογενείας του.

Αυτό το καταπληκτικό ζώο δεν θα ξεχαστεί.


No comments so far.

Be first to leave comment below.