Youmag.gr
Η Angelina Jolie ως ειδική απεσταλμένη σε θέματα προσφύγων του Ο.Η.Ε ταξίδεψε για δεύτερη φορά στο Ιράκ με σκοπό να γνωστοποιήσει τις συνθήκες διαβίωσης...

Η Angelina Jolie ως ειδική απεσταλμένη σε θέματα προσφύγων του Ο.Η.Ε ταξίδεψε για δεύτερη φορά στο Ιράκ με σκοπό να γνωστοποιήσει τις συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων Ιρακινών που έχουν γίνει πρόσφυγες στην ίδια τους την χώρα και να υπογραμμίσει τις ανάγκες τους.

«Από την τελευταία φορά που επισκέφθηκα το Ιράκ, άλλοι δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια τους. Αυτή τη φορά οι πρόσφυγες είναι και Ιρακινοί πολίτες. Πρέπει επιτέλους οι ηγέτες αυτού του κόσμου να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα των ανθρώπων της Μέσης Ανατολής, του Ιράκ και της Συρίας»

250C3D1300000578-2927947-In_April_2012_Angelina_was_apointed_as_Special_Envoy_of_UN_High_-a-50_1422348945595
«Η βιαιότητα της σύγκρουσης στη Συρία και η ταχύτητα που αυξάνονται οι έχει συγκλονίσει τον κόσμο. Η βοήθεια που έχει δοθεί δεν είναι αρκετή»
«Τίποτα δεν μπορούσε να με προετοιμάσει για τις ιστορίες που άκουσα από τους πρόσφυγες. Γνώρισα παιδιά που οι γονείς τους σκοτώθηκαν και είναι μόνα τους πια. Έναν 19χρονο που δουλεύει για να ταΐσει μόνος του τα 7 του αδέρφια. Γνώρισα μητέρες που τα παιδιά τους έχουν απαχθεί από τους φανατικούς Ισλαμιστές της ISIL. Σαν μητέρα δεν μπορώ να φανταστώ μεγαλύτερο τρόμο. Εκείνες έχουν τρελαθεί σκεπτόμενες τι μπορεί να συμβαίνει στα παιδιά τους. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει περισσότερα. Η Μέση Ανατολή είναι ένα πεδίο όπου η δυτική κοινωνία δοκιμάζεται συνεχώς. Και προς το παρόν αποτυγχάνουμε»

No comments so far.

Be first to leave comment below.