Youmag.gr
Η Γελένα Ισινμπάγεβα ετοιμάζεται για ένα δυναμικό come back, με τον μεγάλο της στόχο να αποτελεί το να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016. Η...

Η Γελένα Ισινμπάγεβα ετοιμάζεται για ένα δυναμικό come back, με τον μεγάλο της στόχο να αποτελεί το να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016.

Η Ισινμπάγεβα είχε αποφασίσει τον Αύγουστο του 2013 να εγκαταλείψει την ενεργό δράση, όμως φαίνεται πως δεν αντέχει για πολύ μακριά από το αγαπημένο της άθλημα.

Έτσι, ενάμιση χρόνο μετά, προπονείται για να κάνει δυναμική επιστροφή, βάζοντας ως χρονικό ορίζοντα την Ολυμπιάδα της Βραζιλίας. Τότε, η «τσαρίνα» θα είναι 34 ετών και ουδείς γνωρίζει την αγωνιστική κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται.

 

Ήρθε η στιγμή να δοκιμάσω ξανά και να ξεκινήσω προπονήσεις. Γελένα Ισινμπάγεβα

Στόχος της Ισινμπάγεβα πάντως δεν είναι απλώς να επιστρέψει, για να πει ότι επέστρεψε, αλλά βάζει ψηλά τον πήχη, ακόμη και σε βελτίωση του δικού της παγκοσμίου ρεκόρ (5.06μ.).

«Δεν ήμουν ευχαριστημένη από την εμφάνισή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο (χάλκινο μετάλλιο). Τώρα, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσω ξανά και να ξεκινήσω προπονήσεις.

Αυτήν τη στιγμή, αρχίζω να ανακτώ τη μυϊκή μου δύναμη. Ωστόσο, όπως είπε και ο προπονητής μου, θα χρειαστώ γύρω στους επτά με οκτώ μήνες για να επανέλθω πλήρως. Και τότε θα αρχίσω να αγωνίζομαι στο άλμα επί κοντώ.

Θέλω πραγματικά να κάνω νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Το 2014 και στις αρχές του 2015 το 4.80μ. ήταν αρκετό για να σου δώσει τη νίκη.

Έχω κερδίσει ό,τι μπορούσα στο άθλημα, αλλά θα ήταν ωραίο να συμμετάσχω ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα είναι μία πολύ όμορφη εμπειρία και μετά το τέλος (σ.σ. των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016) θα σταματήσω οριστικά» κατέληξε η θρυλική Ρωσίδα.

No comments so far.

Be first to leave comment below.