Youmag.gr
Έπειτα από έναν θριλερικό τελικό, η Ακτή Ελεφαντοστού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Copa Africa για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Ήταν ένας αγώνας που κρίθηκε...

Έπειτα από έναν θριλερικό τελικό, η Ακτή Ελεφαντοστού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Copa Africa για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Ήταν ένας αγώνας που κρίθηκε στα πέναλτι, αφού η κανονική διάρκεια και η παράταση ανάμεσα στην παρέα του Γιάγια Τουρέ και την Γκάνα έληξαν 0-0. Αλλά και στη διαδικασία της ρωσικής ρουλέτας οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί και εντέλει το πράγμα κρίθηκε στο 22ο πέναλτι.

Εκεί, ο τερματοφύλακας Μπουμπακάρ Μπαρί σκόραρε και αφού είχε νωρίτερα αποκρούσει το σουτ του γκολκίπερ Ράζακ Μπράιμα, χάρισε στους «ελέφαντες» το Copa Africa.

Τρισευτυχισμένος, είναι, όπως είναι λογικό, ο Γιάγια Τουρέ, που επιστρέφει πρωταθλητής στη Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, θα προσπαθήσει για να σηκώσει εφέτος έναν ακόμη σπουδαίο τίτλο, διασυλλογικό τούτη τη φορά, το Champions League.

«Μερικές φορές, όταν κερδίζεις με την ομάδα σου τρόπαιο, είναι μαγικό, αλλά το να κερδίζεις με τη χώρα σου είναι κάτι ξεχωριστό. Δουλέψαμε σκληρά γι’ αυτό το τρόπαιο και εγώ προσωπικά αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένος που το κατέκτησα ως αρχηγός. Είναι σπουδαίο κατόρθωμα.

Έχω χάσει δύο φορές στον τελικό, οπότε τώρα, το να φτάνω είναι φανταστικό. Είμαι ευτυχισμένος» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο μέσος των «πολιτών».

No comments so far.

Be first to leave comment below.