Youmag.gr
Ζημιά που πλησιάζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ έχει προκαλέσει η επιβολή του ρωσικού εμπάργκο στους παραγωγούς φράουλας της Ελλάδας, σύμφωνα με τα πρώτα προσωρινά...

Ζημιά που πλησιάζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ έχει προκαλέσει η επιβολή του ρωσικού εμπάργκο στους παραγωγούς φράουλας της Ελλάδας, σύμφωνα με τα πρώτα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που δημοσιοποίησε το γραφείο εμπορικών και οικονομικών υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα.

Δεδομένου ότι σχεδόν το σύνολο της ελληνικής παραγωγής προέρχεται από την περιοχή της Βουπρασίας, το ρωσικό εμπάργκο έχει προκαλέσει σημαντική ζημιά και στην τοπική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, η μείωση των εξαγωγών στο σύνολο των προϊόντων της Χώρας μας ξεπερνά το 12%, ενώ η ζημιά σε όλα τα προϊόντα που εξάγονταν προς τη Ρωσία βρίσκεται σε διψήφια ποσοστά. Σε ότι αφορά την παραγωγή φράουλας η αξία των εξαγωγών το 2013 ξεπέρασε τα 23,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2014 η αξία αυτή ανέρχεται σε 18,2 εκατομμύρια ευρώ. Επομένως η μείωση των εξαγωγών και η ζημιά είναι της τάξης του 22,36%.

No comments so far.

Be first to leave comment below.