Youmag.gr
Είμαστε Ότι Τρώμε Είμαστε Ότι Τρώμε
Πρόσφατη διατροφική έρευνα αποκάλυψε 14 θρεπτικά τρόφιμα που συμβάλουν στην καλή μας υγεία. Οι τροφές που ανήκουν στην κατηγορία των «Υπερ-Τροφών» τείνουν να έχουν... Είμαστε Ότι Τρώμε

Πρόσφατη διατροφική έρευνα αποκάλυψε 14 θρεπτικά τρόφιμα που συμβάλουν στην καλή μας υγεία.

Οι τροφές που ανήκουν στην κατηγορία των «Υπερ-Τροφών» τείνουν να έχουν λιγότερες θερμίδες, τα υψηλότερα επίπεδα βιταμινών και μετάλλων, καθώς και πολλά αντιοξειδωτικά που συμβάλουν στην καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών.

Συμφωνα με την έρευνα αυτές οι τροφές είναι οι παρακάτω:

φασόλια (όσπρια),

μούρα (κυρίως βατόμουρα),

μπρόκολο,

πράσινο τσάι,

ξηροί καρποί (κυρίως τα καρύδια),

πορτοκάλια,

κολοκύθα,

σολομός,

σόγια,

σπανάκι,

ντομάτες,

γαλοπούλα,

δημητριακά ολικής αλέσεως & βρώμη,

γιαούρτι

Όλα τα παραπάνω μπορούν να σταματήσουν ακόμα και να θεραπεύσουν ασθένειες όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, το Αλτσχάιμερ καθώς και κάποιες μορφές καρκίνου. Και ενώ καθένα από αυτά μπορεί είναι αποτελεσματικό σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος, αυτό μπορεί επίσης, να επηρεάσει την υγεία άλλων λειτουργιών του σώματος, δεδομένου ότι ολόκληρο το σώμα είναι συνδεδεμένο. ΄

Εάν συμπεριλάβετε αυτά τα 14 τρόφιμα στην καθημερινή σας διατροφή ως τη βάση μιας ισορροπημένης διατροφής, τα αυστηρά προγράμματα απώλειας βάρους καθώς και άλλα σκληρά προγράμματα θα ανήκουν στο παρελθόν.

Αντίθετα, οι παρενέργειες της μη ισορροπημένης διατροφής είναι πολλές και ποικίλες. Χαμηλά επίπεδα ενέργειας, αλλαγές διάθεσης, παρατεταμένη κούραση, αλλαγή βάρους, είναι μόνο μερικές ενδείξεις ότι η διατροφή σας δεν είναι ισορροπημένη. Μια μη ισορροπημένη διατροφή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη συντήρηση των ιστών του σώματος, την ανάπτυξη, τον εγκέφαλο και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, καθώς και προβλήματα στα οστά και τους μύς.

Τα συμπτώματα του υποσιτισμού περιλαμβάνουν έλλειψη ενέργειας, ευερεθιστότητα, αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα που οδηγεί σε συχνά κρυολογήματα ή αλλεργίες.

Και δεδομένου ότι το σώμα είναι συνδεδεμένο, ένα φιλάσθενο σώμα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ένα φιλάσθενο πνεύμα. Φροντίζοντας το σώμα μας, αυτομάτως διατηρούμε και το πνεύμα μας δραστήριο και υγιή.

Πολλές σύγχρονες δίαιτες βασίζονται σε προσυσκευασμένα τρόφιμα που δεν παρέχουν τα απαραίτητα συστατικά και βιταμίνες για τον οργανισμό. Τέτοιου είδος διαίτες μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τις διανοητικές ικανότητες μας, καθώς και να προκαλέσουν σύγχυση.

Οι υπερτροφές μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μια υγιή, θρεπτική λύση που θα θεραπεύει πολλές ασθένειες.

No comments so far.

Be first to leave comment below.