Youmag.gr
Η νέα, μόνιμη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης, Τέχνης και Μαθηματικών «Παίζω και Kαταλαβαίνω» ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στις 11:00-19:00, στο...

Η νέα, μόνιμη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης, Τέχνης και Μαθηματικών «Παίζω και Kαταλαβαίνω» ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στις 11:00-19:00, στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Ηρακλειδών (Α΄ και Β΄ όροφος, Ηρακλειδών 16, Θησείο).

Η έκθεση λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2014 ειδικά για τα σχολεία και έχει ήδη υποδεχτεί 10.000 μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Εντάσσεται στο εκπαιδευτικό, διαδραστικό πρόγραμμα «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά» (εξέλιξη του γνωστού από το 2005 προγράμματος του μουσείου, «Τέχνη και Μαθηματικά») και αποτελεί συμπλήρωμα της σχολικής διδασκόμενης ύλης, στην κατεύθυνση της διαθεματικότητας, συνδέοντας τα μαθηματικά με την ιστορία της επιστήμης και της τέχνης, τη φιλοσοφία και τα κλασικά γράμματα.

Η πρωτοτυπία αλλά και η μοναδικότητα της Διαδραστικής Έκθεσης «Παίζω και Kαταλαβαίνω» έγκειται στο γεγονός ότι ο επισκέπτης βιώνει τη διασύνδεση επιστήμης, τέχνης, μαθηματικών και φιλοσοφίας, παίζοντας κι αλληλεπιδρώντας με ειδικές κατασκευές, και συνειδητοποιεί τη διττή ανάγκη του ανθρώπινου πνεύματος για έκφραση (τέχνη) και κατανόηση (λογική και μαθηματικά).

Το Μουσείο Ηρακλειδών υπηρετεί από το 2004 την τέχνη, την παιδεία και τον πολιτισμό. Εμπνευστές και ιδρυτές του μουσείου είναι ο Παύλος και η Άννα-Μπελίντα Φυρού. Σήμερα το μουσείο έχει μετεξελιχτεί σε διαδραστικό κέντρο εκλαΐκευσης της επιστήμης. Με βασική φιλοσοφία του το τρίπτυχο «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά», υλοποιεί καινοτόμα επιμορφωτικά προγράμματα για μαθητές, εκπαιδευτικούς κι ενηλίκους στο κεντρικό του κτίριο (Ηρακλειδών 16, Θησείο), καθώς και εκθέσεις έργων τέχνης και εκλαΐκευσης της επιστήμης στο παράρτημά του (Απ. Παύλου 37, Θησείο).

Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας, η Διαδραστική Έκθεση «Παίζω και Kαταλαβαίνω» προσκαλεί τα παιδιά και τους ενηλίκους να έρθουν σε επαφή με την επιστήμη, την τέχνη και τα μαθηματικά, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι με διαδραστικά τραπέζια-εκθέματα.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Άρης Μαυρομμάτης & Αποστόλης Παπανικολάου, ερευνητές της Διδακτικής των Μαθηματικών ● ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Δρ Νίκος Κουρνιάτης, αρχιτέκτων μηχανικός ΕΜΠ & Δρ Χρήστος Τερζής, μουσικολόγος-ιστορικός των Επιστημών.

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο & Κυριακή, 11:00-19:00
Γενική είσοδος: 6 € – δωρεάν για τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους
Πληροφορίες: τηλ.: 210.3461981 (εσωτ.: 201), e-mail: [email protected]

No comments so far.

Be first to leave comment below.