Youmag.gr
Δωρεάν αφίσες και καταλόγους διαθέτει το ΕΜΣΤ. Δωρεάν αφίσες και καταλόγους διαθέτει το ΕΜΣΤ.
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αν και βρίσκεται σε αναμονή της μετεγκατάστασής του στο νέο του κτίριο της Συγγρού -οι παλιοί του χώροι παραδόθηκαν... Δωρεάν αφίσες και καταλόγους διαθέτει το ΕΜΣΤ.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αν και βρίσκεται σε αναμονή της μετεγκατάστασής του στο νέο του κτίριο της Συγγρού -οι παλιοί του χώροι παραδόθηκαν ήδη στο Ωδείο Αθηνών- συνεχίζει τις εκπαιδευτικές του δράσεις και τις κοινωνικές του δραστηριότητες, με συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς.

Όπως η δωρεάν διάθεση αφισών -με έργα Τσόκλη, Κουνέλλη, Δανάης Στράτου, Μόνα Χατούμ και άλλων καλλιτεχνών- καταλόγων και εκπαιδευτικών εντύπων, σε σχολεία, κοινωφελείς οργανισμούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς, νοσοκομεία και ιδρύματα. Έως και αύριο Πέμπτη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από τις 11 το πρωί έως τις 5 μμ το υλικό στον πρώην εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, στο Ωδείο Αθηνών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Φτιάχνω το δικό μου σπιτικό» το οποίο σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από το Μουσείο σε συνεργασία με το «ΚΕΘΕΑ εν δράσει» για τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Η πρώτη φάση του προγράμματος, σε επιμέλεια των επιμελητριών του ΕΜΣΤ Ανίνας Βαλκανά και Μαρίνας Τσέκου, έχει ήδη ολοκληρωθεί, με παρουσίαση και συζητήσεις πάνω σε επιλεγμένα έργα των συλλογών του ΕΜΣΤ με θέμα το σπίτι ως οίκημα, ως καταφύγιο ή ως τόπο απομόνωσης και περισυλλογής αλλά και ως χώρο εγκλωβισμού. Στη δεύτερη φάση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εικαστικό εργαστήρι με τη συνεργασία της εικαστικού Αϊλίν Μπότσφορντ. Τα μέλη της ομάδας θα χρησιμοποιήσουν ποικίλα υλικά και μέσα καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως χαρτόνι, χρώμα, ύφασμα, αντικείμενα, φως αλλά και τον γραπτό λόγο για να δημιουργήσουν η κάθε μία χωριστά το δικό της σπιτικό και όλες μαζί μια κοινότητα.

No comments so far.

Be first to leave comment below.